Dobrodošli na službene stranice
Turističke zajednice
grada Vrgorca

Info
Pratite nas
GO UP

Vrgorska polja

Čarobna u svim godišnjim dobima

Pokreni video

Vrgorac nije samo bogatstvo planinskih masiva, već sa svoja tri polja čini zelenu oazu dalmatinskog krša kroz kojega vijuga rječica Matica. U pitomom zagrljaju boja i mirisa polja Bunina, Rastok i Vrgorskog polja zvanog Jezero caruju nepregledni vinogradi, voćnjaci, maslinici koji otkrivaju savršen sklad prirode i rada težačkih ruku. U tom slikovitom prirodnom okružju čistih izvora i plodne zemlje očuvana je sva tradicija i bogatstvo domaćih proizvoda.

Pokreni video

Polje Jezero

Vrgorsko polje zvano Jezero nekad je bilo pravo jezero, danas je najveće vinogorje Republike Hrvatske s preko 10 milijuna čokota vinove loze i dom je jedinstvenim vinskim sortama poput Zlatarice Vrgorske, Medne, Trnka i Plavke.

Polje Bunina

Maleno polje Bunina jugozapadno od Vrgorca, obrubljeno obroncima Matokita, Rilića i Radovića i još od starih turskih vremena bila je to intenzivno obrađivana i izuzetno plodna zemlja, na kojoj se i danas uzgajaju razne vrste voća, povrća i vinove loze.

Pokreni video

Polje Rastok

Očaravajući vizurom pitomog polja u kršu, polje Rastok uvodi vas u srce nasada najslađih jagoda. Krenete li biciklističkom stazom „Tri polja“, upoznat ćete vrgorska polja, čarobna u svim godišnjim dobima, zimi uspavana, u proljeće zaogrnuta procvalim voćkama, a u ljeto i jesen prepuna slatkih plodova prirode i vrijednih ruku. Uživajte!

Podijeli
Istraži više